Några av er kanske har sett på min Instagram att jag ska springa Lidingömilen på söndag och ja det ska jag! Jag vet ingenting om loppet egentligen och det var ett väldigt hastigt beslut att vara med. Carola skrev till mig i onsdags och frågade om jag vill haka på henne och några andra och springa. De hade ett startnummer över eftersom en av tjejerna hade blivit sjuk.

Först tänkte jag bara “nej gud nej!!”. Men efter att ha funderat typ 5 minuter så började jag ångra mig och kände att det kunde bli en rolig grej. Jag har ju ändå tränat inför att springa en mil så helt otränad på det är jag ju inte. Det jag känner är lite jobbigt är dels att det är utomhus då jag bara sprungit inne de sista veckorna och att det tydligen är den backigaste och jobbigaste milen utav Lidingöloppet som vi ska springa. HJÄLP! Men samtidigt så känner jag att det är väl detsamma. Behöver jag gå så får jag gå. Vad gör det? Jag ska komma i mål i alla fall och jag ska göra mitt bästa.

Hade jag fått frågan att springa detta lopp för 9 veckor sedan, alltså innan jag började löpträna, så hade jag svarat nej direkt! Absolut nej! Men efter att ha sprungit Eskilstunaloppet by night för flera veckor sedan så har jag faktiskt varit lite småsugen i hemlighet på att springa ett till. Det var en enorm adrenalinkick och en häftig upplevelse så det känns spännande att få göra det igen fast i större format då detta lopp är dubbelt så långt.

Jag vet att jag kommer skaka av nervositet på startlinjen. Jag är ett kontrollfreak och jag känner mig helt utlämnad, okunnig och ovan i löparsituationer så jag antar att det är därför. Jag har ingen aning om hur rundan ser ut eller någonting. Men det blir kul.

Att göra såna här impulsiva och spontana saker är lite utav min grej och jag tycker det gör livet så mycket rikare. Jag vill utmana mig själv, testa mig själv och verkligen leva på alla sätt och vis. Detta är för mig att leva!!

Jag kommer inte springa under mitt namn eftersom jag fått ett startnummer från en som blev sjuk, så att söka efter mig kommer inte fungera 😉 Bara så ni vet. Redan fått den frågan så lika bra att skriva ut det.

Nu är det bara att hålla tummarna att det blir bra väder för regnar och blåser det så vet jag inte vart jag ska ta vägen… Jag HATAR regn!! Och att springa i regn känns bara sååååå fel för mig. Men jag kanske springer snabbare då, vem vet 😉 Snälla ni alla där ute, håll nu tummarna för mig på söndag!! <3

Är det möjligtvis någon utav er läsare som kommer vara där och heja på?