Blogg

Torsk med gröna bönor, ruccolacrème och potatis

4 port
Ingredienser
600,0 gram Torsk rå
1,0 tsk salt
0,2 tsk Vitpeppar, malen
150,0 gram Gröna bönor
65,0 gram Ruccolasallat
2,0 dl Crème fraiche lätt fett 15%
0,1 tsk Svartpeppar
8,0 st Potatis rå
250,0 gram Småtomater röda typ körsbärstomat
2,0 msk Kapris
1,0 msk Olivolja
Tillagningsinstruktioner
(Välj valfria gröna bönor, exempelvis haricots verts)
1. Tina fisken om den är frusen.
2. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Lägg torsken i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar.
4. Förväll de gröna bönorna i saltat vatten och spola dem kalla. De ska ha kvar krispigheten.
5. Skala potatisen och skär den i bitar. Koka i saltat vatten.
6. Grovhacka och mixa hälften av ruccolan med lätt crèmefraiche och smaksätt med salt och peppar.
7. Stek torsken i ca 10 minuter mitt i ugnen.
8. Dela tomaterna i halvor och grovhacka kaprisen.
9. Fräs de gröna bönorna i olivolja tillsammans med kapris. Tillsätt tomaterna och låt dem bli varma. Fördela ovanpå fisken tillsammans med resten av ruccolan.
10 Pressa potatisen och servera med fisk, bönor och ruccolacrème.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *