Då var december, och allt vad det innebär med julfirande, godis etc, över.Många har ångest efter storhelgerna då byxorna känns tighta och flåset inte riktigt är som tidigare.
Nu är vi inne i januari och december är historia, Dags för nya tag med hälsan. 

Det glädjer mig så otroligt mycket att jag har ca 30 nya kunder som ska komma igång med sitt nya hälsosamma liv denna månad. Det är verkligen startskottet för en mer hälsosam framtid. Det ger många möjligheten att äntligen hitta den där balansen, att kunna äta bra men att inte alltid begränsa sig. Vågskålen mellan att aldrig våga äta socker, att alltid behöva tacka nej när man är på kalas mot kontrasten att ta sen må väldigt dåligt över det. 

Många jag pratar med har ångest kring maten. Deras relation till socker och annat onyttigt är inte den bästa och det är det de vill ändra på. Jag vet själv hur det är, jag har haft en ganska osund relation till mat där jag förbjudit mig själv att äta diverse saker. 

Förut var jag en sån som aldrig tackade ja till en fika, ville aldrig äta något “onyttigt” då jag mådde jätte dåligt efteråt. Jag åt minimalt med kolhydrater och nästan inget fett alls. Detta resulterade i att jag svällde upp med vätska, säkert 2 storlekar över natt, varje gång jag ville äta något onyttigt som en pizza eller liknande. Det var en ständig kamp i mitt huvud och jag intalade mig att det var en livsstil jag valde, men i ärlighetens namn – vem väljer att ha det så? Jag visste bara inte hur jag skulle kunna göra annorlunda. Hade jag vetat det jag vet idag hade jag mått mycket bättre under en stor del av mitt liv.

Balansen jag hittat idag genom att jag äter rätt till större delen av tiden ger mig möjlighet att tacka ja till både fika och exempelvis pizza utan att behöva må dåligt psykiskt och svälla upp fysiskt. Jag är så otroligt lycklig att inte behöva känna att jag hela tiden behöver tänka på vad jag äter ovh jag behöver inte begränsa mig själv. Jag har hittat balansen och det gör mig väldigt lycklig. 

Det är precis detta jag vill hjälpa andra med, att bli vän med sin kroppar och sluta se maten som en fiende. Maten ska ge energi, en slags bensin, som gör att man klarar sin vardag, sina aktiviteter. Att kanske kunna leka med sina barn utan att bli andfådd då du inte längre bär på massa övervikt. Du har bara bara en kropp! Ta hand om den istället för att alltid straffa den. Den ska bära dig i många år så gör det bästa du kan för att få en stark kropp. Ät bra, träna regelbundet och försök att hitta balansen.

  • Bjuder på Senaste tiden i bilder

   
    
    
    
    
 
Nu är jag redo för 2016, Bring IT!