Vad händer om vi får en negativ tanke? Och vad gör man om denna tanke fastnar hos oss?


Jag upplever att många där ute är extremt negativa och har lätt att fastna i ett negativt tankemönster. Självklart kan vi alla tänka negativa tankar stundtals men det viktiga är att det inte låser sig där utan att man faktiskt kan stanna till och se det från en positiv synvinkel. Det är när man inte kan det som jag anser att man har ett problem. Så mycket onödig energi slösas på att grubbla och oroa sig.

Hur gör man då för att sluta älta och grubbla på saker i onödan? Jo det finns många knep att tillta. Här nedan ser ni 6 stycken punkter som kan vara bra att ta till när man känner att en negativ tanke har fastnat alltför länge.

  1. Fråga dig själv om dina negativa tankar någonsin har hjälpt dig? Oftast är svaret nej.
  2. Skriv ner dina negativa tankar och lägg undan dem. När du sedan efter ett tag läser det du skrivit så känns det oftast inte så allvarligt längre.
  3. Fråga dig själv om problemet är verkligt eller påhittat? Är det nutid eller dåtid? Har det hänt i dåtid eller är påhittat så släpp det.
  4. Istället för att fokusera på problemet så rikta ditt fokus på ditt mål och vart du vill komma. Hur vill du ha det? Ska jag sluta röka så fokusera istället på alla positiva saker du faktiskt väljer när du slutar röka. Du väljer livet! Vill du sluta oroa dig? Ja vad ska du då göra istället? Välj att fokusera på det.
  5. Acceptera att många problem är obehagliga, svåra, orättvisa och att vissa faktiskt aldrig löser sig. Acceptans!! Det är tufft men nödvändigt för att kunna gå vidare i livet.
  6. Ta en paus och fokusera på något du tycker om och njuter av!

Livet är kort och du förtjänar att leva det så bra som möjligt ♥