Många är ni som är nyfikna på detta med LPG och jag förstår er. En maskin som på ett skonsamt sätt sägs strama upp huden, få bort fettet och minska på celluliterna, finns den verkligen?

Många som kommer till oss undrar om det gör ont, hur snabbt man får resultat och hur det går till. Jag tänkte att vi börjar i rätt ordning – så vad är egentligen LPG och hur uppkom det?

LPG endermologie togs först fram inom sjukvården för att bearbeta muskler och skadad vävnad samt ge snabbare återhämtning och läkning. LPG är en bindvävs- och lymfmassage. Den mjukar upp bindväven samt rensar lymfsystemet. Med hjälp utav motoriserade rullar och vakuum sträcker och knådar man vävnaden. Detta resulterar i slätare hud eftersom det blir en omfördelning i kroppen. Överflödig vätska, slagg och toxiner rensas från vävnaden, blodcirkulationen blir bättre och muskulaturen mjukas upp. LPG-massagen har en omedelbar verkan på smärta, svullnad samt rörelsebegränsningar.

Varför LPG?

 • rynkreducering
 • ger ökad känsla av fasthet
 • skulpterar
 • minskar celluliter
 • reducerar fettdepåer
 • lyfteffekt
 • minskar dubbelhaka
 • stramar åt och gör huden jämnare och slätare
 • får bort påsar under ögonen
 • dränerar

Har du utfört något kirurgiskt ingrepp så finns dessa fördelar med LPG-behandling:

 • minskar svullnad
 • lindrar smärta
 • ökar blodcirkulationen
 • bearbetar ojämnheter och behandlar ärrvävnad
 • bättre och finare läkning

För den som tränar finns dessa fördelar vid behandling med LPG:

 • minskar träningsvärk
 • förberedelse inför prestation
 • återhämtning efter prestation
 • stretchar musklerna vid stelhet på ett effektivt sätt
 • förhindrar uppkomst av ärrvävnad
 • kortare läkningstid vid eventuell muskelbristning, kramp, stukning eller annan skada

Som ni ser är LPG bra för en mängd saker. Om vi nu riktar in oss på celluliter och fettdepåer, vilket är de vanligaste problemen som vi behandlar på kunder.

Hur reduceras celluliter och fett med hjälp av LPG?

Celluliter består av fettceller, vätska och slagg. Genom att rensa lymfsystemet och mjuka upp bindväven så kan kroppen göra det den är skapt för – rensa ut detta. En välmående bindväv bör vara som en våt Wettextrasa. Då kan den dra åt sig vätskan och slagget och få ut detta ur kroppen. Arv och livsstil gör att många har hård och torr bindväv vilket gör att den inte kan rensa kroppen och celluliter framkommer. Behandlingen ökar även cirkulationen vilket är fördelaktigt om man vill bli av med celluliter.

Envisa fettdepåer är en annan sak vi väldigt ofta behandlar. Dessa fettdepåer består givetvis utav fett men även vätska och slagg. Omfånget minskar bara genom att vi dränerar ut vätskan och slagget enligt ovan men även fettcellerna blir ”attackerade” utav maskinen och mjukas upp vilket gör att kroppen lättare kan använda fettet till energi och göra sig av med det.

För att addera ännu en fördel så reducerar behandlingen linjer och rynkor samt förebygger uppkomsten av nya. Även lös hud på kroppen kan strams upp eftersom LPG gör att kroppens produktion av elastin och kollagen ökar. Dessa två är kroppens uppstramningshormoner.

Gör det ont?

I regel – nej. Sen kan det absolut kännas en del på insida lår samt på ställen där man har mycket slagg och är hård i bindväven. Detta brukar ge med sig efter ett par behandlingar. Men de allra flesta tycker behandlingen är enbart skön, superskön dessutom. Man får heller inga fula märken efter behandlingen.

Kan man få behandling som gravid?

Det kan man. Innan vecka 12 erbjuder vi endast behandling för ansiktet. Efter vecka 12 är man välkommen att köra på kroppen. Gravida lägger ofta på sig en hel del vätska som dessutom kan vara smärtsamt. Detta kan LPG hjälpa dig att minska. Vi ägnar oss inte åt fettreducering eller dylikt på gravida. Utan behandling som havande är just för vätskedepåer eller enbart för att det är avkopplande, skönt och kan minska smärtan som många gravida upplever i svanken.

För att kort sammanfatt vad vi hittills har lärt oss – LPG har en mängd olika fördelar, det är oftast superskönt och samtidigt som vi blir av med det envisa fettet så reduceras celluliterna och huden stramas upp. Gravida kan också behandlas med LPG. Det är alltså bara positivt på alla sätt och vis. Förstår ni nu varför så många älskar LPG?

Hos oss på LPG Eskilstuna kan du behandla både kroppen och ansiktet. Många kommer till oss med klassiska problem såsom mammamagar, celluliter och dubbelhakor men vi behandlar även många med fibromyalgi, ödem och Lipödem.

Vi jobbar med den senaste maskinen på marknaden för att du som kund ska få bästa möjliga behandling. Prismässigt så ligger vi väldigt lågt om man kollar med våra kollogor runt om i landet.

Hur ofta behöver man då gå för att få resultat?

 Ja det tråkiga svaret är att det är otroligt olika. Alla kommer första gången på en behandling med konsultation till ett reducerat pris. Där får du berätta och visa för terapeuten vad just du vill behandla. De allra flesta råder vi till att gå 1-2 gånger i veckan till att börja med. För en del behövs hela behandlingar på 40 minuter och för andra räcker det med expressbehandlingar på 20 minuter. Allt detta hjälper din terapeut dig med på plats.

Hur snabbt ser jag resultat?

Samma tråkiga svar här – olika för alla. En del lyllosar kommer hit på en behandling och märker direkt skillnad i omfång eller ser att celluliterna har minskat medan andra behöver gå 10 gånger innan synliga resultat kommer. För att få bestående resultat behövs dock en kur på mellan 14-20 gånger samt att man underhåller det någon gång i månaden efter att man fått önskat resultat. Allt detta beror dock självklart på vad du har för problemområde, hur länge du haft det, hur du lever i övrigt mm. Alla är olika men går man så ofta och så många gånger som vi rekommenderar samt tänker på kosten och träningen så får alla resultat i olika stor utsträckning.

Att tänka på innan behandling:

Första gången får du låna en kroppsstrumpa hos oss och andra gången du kommer så får du köpa en på plats för 300 kr. Den blir då din och du ansvarar för att ta med den varje gång samt tvätta vid behov. Ska du behandla rumpan så ser vi helst att du har så små alternativt så tunna trosor/underkläder som möjligt så vi kommer åt huden bra. Boka gärna in minst 10 behandlingar i följd (1-2 i veckan) efter konsultationen så att du med säkerhet vet att du får de tider du behöver och slipper stå utan.

Bokning sker på boka.crfitness.se, frågor kan skickas till lpg@crfitness.se

Hoppas vi ses, välkommen!