En stark kropp är optimal för att bringa nytt liv till världen

Vi på CRfitness är glada och stolta över att kunna erbjuda vårt koncept CRfitness Mamas, där vi guidar och hjälper kvinnor och mammor före-, under- och efter graviditeten till ett liv i rörelse. Gravida och nyblivna mammor är tyvärr en ofta förbisedd målgrupp som vi vurmar lite extra för. Den bristande informationen som råder leder till att många kvinnor riskerar att drabbas av graviditets- och förlossningsrelaterade problem, som de inte riktigt vet hur de ska motverka eller återhämta sig från. Detta vill vi ändra på!

CRfitness Mamas hjälper mammor och gravida

En stark kropp är optimal för att bringa nytt liv till världen – kanske den största prövningen vi har. Det är därför viktigt att träna för att underlätta både inför förlossningen och inför den stundande mammavardagen med allt vad det innebär att bära barn, babyskydd, vagn och så vidare. Ryggbesvär, ett väldigt vanligt förekommande problem, kan exempelvis många gånger reduceras om man tränar på rätt sätt.!

Vi ser det som vår uppgift att hjälpa kvinnor under livets alla skeden och har som mål att vara det främsta och självklara alternativet på marknaden. För att kvalitetssäkra vårt arbete, och för att alla kvinnor ska känna sig välkomna och trygga i våra händer, är samtliga av våra personliga tränare utbildade, certifierade och diplomerade mammatränare. Med vår breda kunskap och erfarenhet om den föränderliga mammakroppen, har du hos oss en källa till information och vägledning.!

MamaTummy Check

Alla mammamagar är olika, därför erbjuder vi en grundlig konsultation där vi tillsammans går igenom din kropp och ser över hur din mage känns och fungerar efter graviditeten. Vi hjälper dig att ta reda på vad du kan göra redan idag för att få kontakt och kontroll över din båls inre muskulatur; din core. Vi redogör också om hur just du på bästa sätt kan fortsätta att stärka din kropp inifrån och ut.!

Gruppträning

Den största delen av CRfitness Mamas är gruppträningen där vi löpande tränar omkring 50 kvinnor i veckan, fördelat på grupper om cirka 5-15 deltagare. Här får du möjligheten att dela gemenskapen, peppen och rörelseglädjen med likasinnade i en skön atmosfär, där bebisar givetvis också är välkomna. Perioden är förlagt på 12 veckor, men du kan givetvis alltid välja att fortsätta träna med oss efter programmets slut. Gruppträningen sker i två steg, detta för att det är viktigt att hitta rörelserna, återhämta- och stärka kroppen på ett korrekt sätt för att återfå kontroll över musklerna och undvika felträning och skador. Träningen anpassas alltid utefter dig, dina förutsättningar och i vilken trimester du befinner dig i.!

Steg 1 innefattar en programmering där vi tillsammans under sex veckor går igenom anatomi, hållning och om vad som faktiskt händer i kroppen under en graviditet. Mammakroppen är en fantastisk och föränderlig skapelse som, genom att flytta på dess inre muskulatur och organ, ger utrymme åt det växande fostret. Förlossningen är därtill en enorm prestation som kan jämföras med ett maraton. Precis som inför ett maraton är det fördelaktigt att redan tidigare, i det här fallet under graviditeten, ha förberett kroppen inför kraftprovet. Men oavsett i vilket skede av livet du befinner dig i, kan du alltid starta där du står. Vi hjälper dig nå din kropps potential! Under Steg 1 fokuserar vi mycket på aktivering, där du får kontakt och kontroll över din core, samt olika typer av knipövningar i kombination med rörelser för uthållighet, styrka och kondition – allt utefter din förmåga. Förutom träningspassen i grupp får du också hemläxa, där du tar med dig det du lärt dig hos oss och inkorporerar dem i din livsstil. Vi ger dig verktygen – du sätter dem i bruk!!

I Steg 2 är du redo för vad man kanske tänker sig är mer traditionell träning. Under de påföljande sex veckorna introducerar vi övningar som knäböj, marklyft och pulshöjande aktiviteter, anpassade utefter dina behov och din kapacitet. Samtliga deltagare måste ha genomgått Steg 1 för att kunna ta sig vidare till Steg 2. Du kommer här kunna skörda frukterna av fröna du sådde under det återuppbyggande arbetet och märka hur din kropp svarar på de nya momenten. Vi på CRfitness älskar att få ta del av, och följa alla glada mammors fortsatta framsteg mot ett liv i funktionell rörelse.!

CRfitness Mamas Personlig Träning

Personlig träning

Unna dig professionell hjälp till en kropp du vill ska må bra och hålla livet ut! Vill du som mamma eller blivande mamma boka in träningstimmar med någon av våra kunniga mammatränare, erbjuder vi allt du behöver för balans, kondition och styrka. Vi hjälper dig att underlätta för din kropp i framtiden, ta din träning till nästa nivå och nå de mål du strävar mot. Oavsett om du är blivande mamma, eller födde barn för flera år sedan är det aldrig för sent att ta steget mot att bli den bästa versionen av dig själv!!