Bloggen

Kickstart 2018 – ”Vi är i mål”

Så var dagen här! Kickstart 2018 är slut och dessa 6 veckor har gått galet fort måste jag säga. Jag tror dock inte jag talar bara för mig själv när jag säger att resan ändå inte är slut. Livet går inte tillbaka till så som det var innan bara för att Kickstarten är över. Resan fortsätter och en ny livsstil har påbörjats.

Det är otroligt glädjande att läsa alla positiva kommentarer från deltagarna och jag känner att det här var ett vinnande koncept som verkligen gick hem. Bilderna nedan talar för sig själva och jag tror inte jag behöver säga så mycket mer ♥

/ / Blogg

Hur blir jag av med magen?

En fråga jag tror många ställer sig? Det tråkiga svaret är att det är svårare än vad många tror. Räck upp en hand alla här som har slitit och jobbat stenhårt och trott sig göra allting rätt utan att bli av med den där förbaskade magen. Ingenting händer och frustrationen växer sig starkare! Igenkänning för någon? Det går absolut att bli av med magen men det tar tid och det kräver ofta lite kunskap.

Det första vi måste göra är att förstå de olika typerna av fett vi har i kroppen. Det viserala fettet är det som finns under musklerna och omger våra inre organ. Även känt som det farliga och mest ohälsosamma fettet. Underhudsfettet har vi precis under huden och är det fett vi kan nypa tag i. Detta fett är lättare att göra sig av med men ur hälsosynpunkt inte alls lika ”elakt” som det viserala.

Människor lagrar fett olika beroende på gener och hormoner och som ett resultat på detta så har de flesta människor inte en platt mage. Och det är okej!! Om du är en person som går upp i vikt ovanför midjan så ta ett steg tillbaka och fundera på om det är viktigt att ha ”sexpacket” synligt. Är det värt att slita ihjäl sig för att uppnå detta? Eller är det faktiskt viktigare att lägga fokus på det viserala fettet som faktiskt är riktigt hälsofarligt?

Nästa steg är att förstå skillnaden mellan en stark core och ett sexpack. Jag tror många anser att de går hand i hand, och det gör de väl delvis. Ett sexpack är absolut ett tecken på en stark core men du kan också ha en stark core utan att ha ett synligt sexpack. Viktigt att komma ihåg! Det som då krävs för att få fram rutorna är att minska i fettprocent.

För lägre viseralt fett så är nyckeln att kombinera träning med en bra kosthållning. En varierad coreträning med en välbalanserad kost kommer minska på det skadliga fettet kring organen. Samtidigt stärker du din core vilket gör att du får en bättre hållning, minskar risken för ryggproblem och du skapar en styrka och en stabilitet i mittsektionen på kroppen där alla rörelser utgår ifrån.

De flesta experter rekommenderar en måttlig träning på 150 minuter i veckan eller 75 minuter intensiv träning. Utöver detta ska du lägga fokus på din core 3 dagar i veckan, 12-15 repetitioner av varierade övningar för mage och rygg. Att enbart göra situps och plankan är inte det vi rekommenderar utan variera dig med olika typer av plankan (ex. sidoplankan) och olika typer av crunch (ex. med rotation). Träningsvariation och bra teknik är receptet på en stark core.

Att fokusera på en stark core är det som är nyckeln till en hälsosam livsstil, INTE att lägga fokus på att ha en så låg fettprocent som möjligt. Vi i team CRfitness arbetar med att just du ska få rätt verktyg för att skapa rätt förutsättningar för resten av ditt liv. Vill du ha mer info? Maila info@crfitness.se

 

 

/ / Blogg

SÅ fruktansvärt stolt över att vara LPG-terapeut

Utbildningen är klar och jag kan titulera mig som LPG-terapeut. Jag har hittills jobbat två pass och nästa väntar på söndag med massa nya härliga kunder. Jag är ännu mera frälst nu än sist jag skrev om det. Det är helt sjukt! Jag älskar verkligen denna behandlingsform och jag älskar att kunna hjälpa människor. Jag tror definitivt att detta har kommit till Eskilstuna för att stanna.

Skönhetsbiten, att folk vill strama upp hud, minska fett och få bort celluliter är alla gånger den stora delen och de flesta kunder kommer in med den typen av problematik. MEN vi ska inte glömma smärtdelen. Hälsoaspekten. Det är därför jag älskar LPG så himla mycket. Jag har själv lidit utav nack- och käkproblem i över 10 års tid och fick tillslut bort det med hjälp utav träning. Jag hade innan testat ALLT, trodde jag. Jag hade inte testat LPG och jag tvivlar inte en sekund på att det hade hjälpt mig.

Därför älskar jag detta så himla mycket. När man själv vet hur det är att leva med smärta så är det så fantastiskt att kunna hjälpa andra människor som nästan gett upp om att bli hjälpta. Har du nackproblem, fibromyalgi, IBS, frozen shoulder, lipödem, whiplash eller andra typer av smärtor och problem så testa LPG. Ge det en chans.

I Eskilstuna hittar ni oss på Studio Söder som ligger på Eskilsgatan 5b. Ni bokar enkelt en tid på bokadirekt.se eller klickar HÄR för att komma dit.

Vill du veta ännu mer om LPG så rekommenderar jag att du lyssnar på CRfitnesspodden avsnitt nummer 43. Lis-Marie Bihl som driver Balansportalen i Västerås gästar då podden och ger er alla svar ni kan tänkas behöva. In och lyssna ♥

/ / Blogg

En vecka på Kickstart 2018

Då har en hel vecka gått och fem väntar. Men herregud vilka resultat jag redan har fått.. Efter operation, depression, jul och annat så behövde jag verkligen denna kickstart för kropp och själ. Så det känns toppen!

Det allra främsta och det jag faktiskt är mest glad över är att jag inte har varit sötsugen. Något, lite sådär men inte vidare värst. Och jag är i vanliga fall en riktig sockertorsk. Men det har gått såå bra och inte ens helgen lockade mig till att synda utan jag körde på med mina tusen mål och var konstant proppmätt, haha.

Det fysiska resultaten då. Ja där har det hänt massor.

Vikt: – 2 kg

Armar: – 1,5 cm

Midja:  – 4 cm

Mage: – 2 cm

Stuss: – 4 cm

Lår: – 1 cm

Nu vet ju jag att det här är resultat som inte kommer fortsätta trilla in vecka efter vecka utan troligtvis bara nu i början eftersom det är då vätskan släpper men ändå, galet bra resultat!

Det bästa av allt är ju att jag äter gott och tränar precis så som jag själv vill för att få dessa resultat. Inga direkta uppoffringar alltså. Jag går absolut inte på något ”kokt fisk och broccoli”-schema utan jag äter god och varierad mat. I söndags åt vi t.ex. pulled chicken, vitlöksstekt potatis, coleslaw och kall sweetchilisås. Helt enligt kostschemat. Hur gott lät inte det va? 😉

/ / Blogg

När LPG får felaktigt dåligt rykte

En läsare kommenterade och var orolig för detta med LPG p.g.a en tråd hon läst på bröllopstorget. Jag svarade henne direkt men vill även ta upp detta här då det är väldigt viktigt.


På bröllopstorget finns alltså en tråd om LPG där metoden framställs som dåligt och tjejen som startat tråden avråder folk från att testa det då hon anser att det förstörde hennes kropp. Det låter ju hemskt rent ut sagt och kan ju skrämma vem som helst.

MEN det finns ett jättebra svar på detta. Tjejen hade fått 10 behandlingar som skulle hjälpa henne få bukt med hennes celluliter. Dessa 10 behandlingar sas vara en kur. Redan där ska man dra öronen åt sig. Inom LPG gör vi inga kurer på endast 10 behandlingar. Speciellt inte vad gäller celluliter. 10 gånger är INTE en kur!!

Jag tycker det är otroligt tråkigt att denna tjej uppenbarligen inte blivit informerad om att när vi behandlar celluliter med LPG så finns det några få som efter ca 8-10 gånger kan uppleva att besvären blivit värre. Det är inget konstigt utan en process som kroppen går igenom och forsätter man göra sin kur som brukar vara på 20 gånger så blir resultatet sedan bra.

Det som händer i kroppen vid LPG är att man mjukar upp och återfuktar bindväven som blivit torr och hård. Den sväller då och man kan uppleva sig själv vara större och ha mer gropar. Men som sagt efter fullgången kur är detta borta. Det händer inte alla men är helt normalt.

Så nej LPG gör inte att du får mer celluliter och förstör inte din kropp. Görs det som det ska och det antal gånger som är rekommenderat så kommer inte detta tråkiga inträffa. Jag tycker det är superbra att just denna fråga kom upp och jag hoppas inte fler skräms utav denna tråd!

/ / Blogg
Loading...